Volop beweging ter voorbereiding op de Vredesweek!
    online versie  
   
 
Pax Nieuwsbrief
PAX Facebook
     
Laatste nieuws over de Vredesweek 2018: wist je dat....

- groepen die een Walk of Peace organiseren gratis 100 tasjes kunnen krijgen? Als je er meer wil, kosten ze €1,- per stuk. De tasjes zijn te bestellen via vredesweek@paxforpeace.nl.

- PAX drie formats heeft voor posters voor je Walk of Peace? Zo kun je je poster helemaal laten personaliseren!

- de drie schilderijen die dit jaar op de posters staan, tijdens de Vredesweek te leen zijn voor Ambassades van Vrede? (maximaal 3 dagen)

- PAX een aantal filmtips op een rij heeft gezet voor groepen die tijdens de Vredesweek een filmavond willen organiseren?

     
Maak kennis met een nieuwe Ambassade van Vrede
 

De afgelopen maanden hebben zich al negen nieuwe Ambassades van Vrede bij PAX aangemeld! Eén van hen is het Vredesmuseum, waar Nora Bosscher nauw bij betrokken is. Wat is het Vredesmuseum, waarom hebben zij zich als Ambassade van Vrede aangemeld, en wat hebben ze andere Ambassades te bieden? Lees hier het interview dat PAX met Nora had.

 
     
Generaties voor Vrede in de Balkan
 

In het kader van de Vredesweek is Naoual Zallali, stagiaire Vredesweek bij PAX, benieuwd hoe het thema “Generaties voor Vrede’’ terugkomt in verschillende PAX-programma’s. De komende tijd doet zij verslag van gesprekken met collega’s van PAX hierover. Lees hier het eerste gesprek, dat zij met Dion van den Berg voerde over de erfenis van de oorlogen in de Balkanregio van de jaren negentig.

 
     
Hoe werf je vrijwilligers als Ambassade van Vrede?
 

Als Ambassade van Vrede kun je actieve vrijwilligers goed gebruiken. Soms valt het niet mee om voldoende mensen te motiveren om mee te helpen. Welke tips zijn er om vrijwilligers te werven en hoe zorg je dat ze het naar hun zin blijven hebben? Lees dit interview met Hanny de Kruijf, directeur van Samen010, een organisatie die al meer dan 50 jaar lang verschillende maatschappelijke projecten met vrijwilligers uitvoert.

 

 
     
Thema Vredesweek 2019: Jongeren gezocht!
 

Dit najaar start PAX met het nadenken over het thema voor de Vredesweek 2019. Dit jaar willen we met jongeren (18 – 35 jaar) een brainstorm hierover organiseren. Kent jullie Ambassade jongeren die het leuk vinden om hierover mee te denken? Willen jullie hen dan vragen om zich hiervoor aan te melden? Meer informatie en aanmelden (graag uiterlijk 31 augustus) via vredesweek@paxforpeace.nl.

 
     
PAX Duif aanmoedigingsprijs goed besteed in Helmond
 

De Helmondse docente Ingeborg Krook ontving vorig jaar tijdens de Vredesweek een PAX Duif én een aanmoedigingsprijs van duizend euro, voor het samenbrengen van mensen met verschillende achtergronden. Ingeborg merkte dat de discussie over vluchtelingen in haar klas veel emoties opriep, en organiseerde het project ‘Blinddaten voor vrede’. In het Eindhovens Dagblad vertelt ze over dit mooie maatjesproject.

 
     
Programma bekend? Geef het aan PAX door!

Organiseer jij ook een activiteit in de Vredesweek, geef deze dan door via onze activiteitenkalender. Deze handleiding legt uit hoe je dat kunt doen. De activiteitenkalender is tijdens de Vredesweek de best bezochte pagina, veel mensen kijken hierop wat er in hun buurt gebeurt. Zorg dus dat je hier zichtbaar en vindbaar bent!

Lees ook de blogs van PAX: Algemeen directeur Jan Gruiters en medewerkers van PAX.
Steun het werk van Pax
 
Pax
www.paxvoorvrede.nl www.vredesweek.nl
Manifeest Facebook
je voorkeuren
 
afmelden
CBF

verzonden met:  Eagerly Newsletters ©