De Vredesweek staat voor de deur!
    online versie  
   
 
Pax Nieuwsbrief
PAX Facebook
     
De Vredesweek: woord van Jan Gruiters
 

"In mijn woonplaats drukte een Syriër mij een roos met een briefje in de hand. “Sinds vier jaar zijn we hier. We begroeten jullie vanuit ons hart. We zullen nooit vergeten hoe hartelijk jullie ons hebben ontvangen. Jullie zijn welkom in onze huizen en hopelijk wij ook bij jullie.” Met deze Vredesweek geven we samen een hoopvol signaal. Mensen verbinden zich met mensen. Alleen een inclusieve samenleving kan vreedzaam zijn! Lees hier mijn blog 'Inclusief Blok?'."

 
     
PAX Filmpje ‘Generaties voor Vrede’
 

Organiseer jij tijdens de Vredesweek een dialoog, maaltijd of ontmoeting over het thema ‘Generaties voor Vrede’? PAX heeft een filmpje gemaakt over hoe je van anderen kunt leren over vrede, en vrede kunt doorgeven aan anderen. In het filmpje gaan twee koppels van verschillende leeftijden met elkaar in gesprek over vrede. Laat het filmpje zien als introductie bij je activiteit! Klik hier voor het filmpje.

 
     
Generatieproeverij: ‘Nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn!’
 

Jakob Stolk is één van de twee initiatiefnemers van de Generatieproeverij, een bijzondere vorm van ontmoeting tussen jong en oud. PAX interviewde Jakob en vroeg hem waarom hij denkt jongeren en ouderen zoveel aan elkaar kunnen hebben. En wat heeft dat eigenlijk met vrede te maken?

 
     
Hallo lieve vredesmensen, Vincent Bijlo hier
 

Hallo lieve vredesmensen, verbinders en verzoeners, Vincent Bijlo hier, Vredesambassadeur van PAX. Dit jaar zal de Vredesweek nog vrediger verlopen dan vorig jaar. En met vredig bedoel ik dan niet vredig in de zin van rustig, rustiek of gezapig, met vredig bedoel ik dat de hele week er op gericht zal zijn vrede te brengen, uit te dragen, vrede te zijn. Jullie zijn die vrede, jullie zijn de onmisbare schakels… Lees hier verder.

 
     
Vrijkaartjes filmvertoning ‘Rafaël’
 

Op 2 oktober organiseert PAX een filmvertoning samen met Stichting Vluchteling en Vluchtelingenwerk. De film ‘Rafaël’ draait die dag van 15:30-17:45 uur in Pathé Rembrandt in Utrecht. Als teken van waardering voor jullie inzet tijdens én buiten de Vredesweek, mogen we maximaal 10 VIP-kaartjes weggeven aan Ambassades van Vrede, maximaal 2 kaartjes per Ambassade. Op is op, dus wacht niet te lang en mail ons via grant@paxforpeace.nl!

 
     
Enkele praktische zaken
  • Vergeet niet: de Vredesweek is een uitgelezen moment om nieuwe vrijwilligers te werven voor je Ambassade. Durf te vragen!
  • PAX is benieuwd naar foto’s en verhalen van jullie activiteiten tijdens de Vredesweek. Mail ons vooral op vredesweek@paxforpeace.nl. Vergeet niet om deelnemers aan je activiteiten wel om toestemming te vragen om hen te fotograferen en lees hier meer over de privacy wetgeving.
  • Hoe groter je netwerk is, hoe meer mensen je bereikt. Lees hier de hand-out hoe je als Ambassade contact kunt blijven houden met de deelnemers aan je activiteiten, zodat je ze in de toekomst nog eens kunt uitnodigen voor een andere activiteit. Hier vind je een registratieformulier dat je kunt gebruiken.
     
Data om te noteren
 

> PAX zoekt jongeren (18-35 jaar) die mee willen denken over het thema van de Vredesweek 2019. Op 3 oktober 18:00 hebben we hierover een pizzasessie gepland. Kom je tijdens deze Vredesweek betrokken jongeren tegen? Nodig ze uit om mee te doen, en meld ze uiterlijk 26 september bij ons aan.

> Noteer alvast de datum van 22 november 18:00-21:00 voor de Terugkomdag (bij PAX op kantoor). Alle Ambassades van Vrede zijn van harte uitgenodigd!

 
     
Goede Vredesweek gewenst!
 

Dankzij jullie gezamenlijke inzet organiseren we dit jaar 345 activiteiten, waaronder 28 Walks of Peace en 44 spreekbeurten van PAX collega's in het land. Dat is een complimentje waard voor iedereen die er een steentje aan bijdraagt. PAX wenst jullie allemaal een mooie en inspirerende Vredesweek 2018 toe!

 
Lees ook de blogs van PAX: Algemeen directeur Jan Gruiters en medewerkers van PAX.
Steun het werk van Pax
 
Pax
www.paxvoorvrede.nl www.vredesweek.nl
Manifeest Facebook
je voorkeuren
 
afmelden
CBF

verzonden met:  Eagerly Newsletters ©