Terugblik op de Vredesweek 2018
    online versie  
   
 
Pax Nieuwsbrief
PAX Facebook
     
Doe je mee aan de evaluatie van de Vredesweek?
 

Graag willen we jullie vragen om deze enquête in te vullen over de Vredesweek 2018! De enquête is voor PAX altijd een waardevolle informatiebron over hoe jullie de Vredesweek hebben ervaren. Ook leggen we hierin een suggestie voor het thema voor 2019 aan jullie voor. Daarnaast nodigt PAX alle Ambassades van Vrede van harte uit voor de Terugkomdag op donderdag 22 november, 18:00-21:00. Aanmelden en meer informatie kan via grant@paxforpeace.nl.

 
     
'De kleine ongeplande dingen zijn het mooiste'
 

Dit jaar deden een aantal Ambassades van Vrede voor het eerst mee met de Vredesweek. Hoe is de Vredesweek hen bevallen? PAX spreekt met Rachelle van Andel van de Graalbeweging, een nieuwe Ambassade van Vrede in Utrecht. Lees hier het hele interview met haar!

 
     
Vredesweek over de Grens: Srebrenica
 

In 2018 heeft Sara Srebrenica, een Bosnische partnerorganisatie van PAX, zich bij ons netwerk van Ambassades aangesloten. Valentina en Stana, de drijvende krachten achter Sara Srebrenica, deden voor het eerst mee met de Vredesweek. Als klap op de vuurpijl hielden ze op 21 september, de internationale dag van de vrede, een Walk of Peace. PAX collega Puco Danilovic was er bij en doet verslag. Lees hier zijn blog.

 
     
De Vredesweek 2018 in poëzie
 

Tijdens de Vredesweek zijn er in het hele land mooie gedichten geschreven en voorgedragen. Voor een poëtische terugblik heeft PAX deze gedichten gebundeld in één document, zodat we er allemaal nog één keer van kunnen genieten. Download hier de pdf.

 
     
Vredesweek in het nieuws
 

Veel Ambassades van Vrede hebben de lokale media goed weten te betrekken bij de Vredesweek. Onze complimenten! Vanuit PAX hebben we ook diverse media-momenten verzorgd, zo was Jan Jaap van Oosterzee op tv bij Het Vermoeden en gaf Madelon Grant een radio-interview bij Zin in Weekend. In Metro werd een paginagrote aankondiging gepubliceerd. Klik hier voor een overzicht van een aantal nieuwsberichten.

 
     
Tien initiatieven ontvangen een PAX Duif
 

Dagelijks worden we geconfronteerd met berichten over oorlog en geweld. PAX wil daar iets tegenover stellen en juist positieve verhalen laten zien. Verhalen van mensen die een verandering teweeg brengen, op grote of juist kleine schaal. Daarom heeft PAX op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, PAX Duiven uitgereikt aan 10 bijzondere vredesinitiatieven, waaronder Enschede voor Vrede en de organisatoren van de Walk of Peace Leeuwarden. Lees hier meer!

 
     
PAX voert campagne #INGkernwapenvrij
 

Wist je dat ING investeert in kernwapenproducenten? Nee? Je bent niet de enige! 88% van de ING-klanten is zich hier niet bewust van. 75% van ING klanten wil dat de bank hiermee stopt. Deel deze informatie in je netwerk en lees hier meer over deze campagne van PAX.

 
     
Nog eens nagenieten van de Vredesweek?

PAX heeft een overzicht gemaakt van een aantal hoogtepunten. Klik hier voor de presentatie. Voor het hele fotoalbum kun je doorklikken naar onze Facebookpagina.

Lees ook de blogs van PAX: Algemeen directeur Jan Gruiters en medewerkers van PAX.
Steun het werk van Pax
 
Pax
www.paxvoorvrede.nl www.vredesweek.nl
Manifeest Facebook
je voorkeuren
 
afmelden
CBF

verzonden met:  Eagerly Newsletters ©