Voorbereidingen Vredesweek en interessante interviews
    online versie  
   
 
Pax Nieuwsbrief
PAX Facebook
     
Kom ook naar de materialenavond of orientatieavond van PAX
 

Benieuwd naar de materialen die PAX voor de Vredesweek heeft ontwikkeld? Op woensdagavond 30 mei van 19:00-21:00 organiseert PAX een materialenavond! Ambassades van Vrede kunnen deze avond hun gratis materialenpakket afhalen, en er wordt kort uitleg gegeven. Op dinsdagavond 22 mei van 19:00-21:00 is er een oriëntatie-avond 'Ambassade van Vrede worden?’ Beide avonden vinden bij PAX in Utrecht plaats. Aanmelden kan uiterlijk 1 week van tevoren via vredesweek@paxforpeace.nl.

 
     
'Kinderen die nooit iets anders dan oorlog hebben gekend, dat kán gewoon niet'
 

Jan Peters is voorzitter van de Pax Christi Ledenraad. Wat motiveert hem om bij PAX betrokken te zijn, wat doet de Pax Christi Ledenraad, en op welke manier hebben de Ambassades van Vrede daar eigenlijk mee te maken? Lees hier verder.

 
     
Aan de slag met het thema
 

In het kader van het thema ‘Generaties voor vrede’ biedt PAX twee werkvormen aan. Nederland in Dialoog heeft voor ons een dialoog geschreven over het thema. Deze werkvorm en praktische informatie over hoe je een dialoog organiseert vind je op onze website. Eind mei komt de tweede werkvorm online: een ‘generatieproeverij’. Een concreet model waarmee jongeren en ouderen elkaar ontmoeten. Ben je op zoek naar een werkvorm voor kinderen? Bekijk dan onze selectie van onderwijsmateriaal, geschikt voor verschillende leeftijden.

 
     
'Als ouders moeten we een rolmodel zijn voor de volgende generatie'
 

In Zoetermeer is het InterLevensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer (ILOZ) bij PAX betrokken als Ambassade van Vrede. Mohammed Boudadi, sinds 2007 voorzitter van de El Qiblamoskee in Zoetermeer, is al vanaf het begin bij het ILOZ betrokken. Wat betekent vrede voor hem? Lees hier verder.

 

 
     
Een vredesduif naar Syrië
 

Vanuit Twello wordt met Pinksteren een vredesduif gestuurd naar twee mensen uit Syrië. De oorlog drijft mensen letterlijk uit elkaar. In Ghouta worden Arabische burgers uit hun huis verdreven, en in Afrin de Koerden. Men beleeft dezelfde ellende, maar komt tegenover elkaar te staan. De duif staat voor solidariteit en verbondenheid. Voor verzet tegen de onmenselijkheid van de oorlog. Voor hoop op vrede, vrijheid en waardigheid. Ook meedoen? Kijk hier hoe!

 
Lees ook de blogs van PAX: Algemeen directeur Jan Gruiters en medewerkers van PAX.
Steun het werk van Pax
 
Pax
www.paxvoorvrede.nl www.vredesweek.nl
Manifeest Facebook
je voorkeuren
 
afmelden
CBF

verzonden met:  Eagerly Newsletters ©