Meld je nu aan voor een Inspiratiedag naar keuze!
    online versie  
   
 
Pax Nieuwsbrief
PAX Facebook
     
Inspiratiedagen Vredesweek 2019
 

Wil je weten wat jij kunt doen tijdens de Vredesweek? Meld je dan aan voor één van de Inspiratiedagen in maart en april. Hier leer je meer over het jaarthema Vrede verbindt over grenzen, en krijg je creatieve ideeën voor activiteiten rondom dit thema. Ook kun je er andere mensen ontmoeten die meedoen, en ideeën met hen uitwisselen. De dagen vinden plaats in Amersfoort, Nijmegen en Rotterdam.

 
     
Ambassadecafé in Utrecht
 

Het Ambassadecafé is een nieuw concept, bedoeld voor Ambassades die het leuk vinden om vaker contact met elkaar en met PAX te hebben. De eerste keer begonnen we met een Open Podium en een creatieve brainstormsessie met kunstenaar Jakob de Jonge over het jaarthema Vrede verbindt over grenzen. Lees hier het verslag van deze geslaagde avond.

 
     
Vredesweekdialoog
 

Bij PAX wordt momenteel hard gewerkt aan werkvormen en materialen rondom het jaarthema Vrede verbindt over grenzen. Ook in 2019 komt er weer een speciale Vredesweekdialoog (1 A4), die je kunt gebruiken om een dialoogbijeenkomst te organiseren. Op 26 maart willen we deze dialoog testen, onder begeleiding van Wendy Meijer, voordat hij definitief gepubliceerd wordt op onze website. Wil je meedoen met onze test? Neem dan even contact op via vredesweek@paxforpeace.nl.

 
     
Een Vredesweekvlog door heel Nederland?
 

PAX sprak met Caroline in ’t Veld, sinds 2018 coördinator van de Ambassade van Vrede in Almere, en van beroep muzikante, over haar idee om samen met andere Ambassades van Vrede een landelijk Vredesweekvlog te maken. Lees hier meer over wie Caroline is, wat ze doet en wat haar idee is.

 
     
Kernwapens in het nieuws
 

Kernwapens zijn weer volop in het nieuws! De VS en Rusland trokken zich terug uit het INF-verdrag, een belangrijk kernwapenverdrag waar de vredesbeweging hard voor gestreden heeft. Na lang touwtrekken verscheen eindelijk een rapport dat de Nederlandse regering moet adviseren over kernwapens. En het Rode Kruis lanceerde een campagne om mensen bewust te maken van de gevaren van kernwapens. PAX werkt nauw samen met het Rode Kruis in deze lobby voor nucleaire ontwapening.

 
Lees ook de blogs van PAX: Algemeen directeur Jan Gruiters en medewerkers van PAX.
Steun het werk van Pax
 
Pax
www.paxvoorvrede.nl www.vredesweek.nl
Manifeest Facebook
je voorkeuren
 
afmelden
CBF

verzonden met:  Eagerly Newsletters ©