Bestel je materialen en zet je activiteiten online!
    online versie  
   
 
Pax Nieuwsbrief
PAX Facebook
     
Bestel nu materialen voor de Vredesweek!
 

De materialen voor de Vredesweek staan online! Via onze webshop kun je materialen gratis bestellen en downloaden. Op de themapagina vind je twee werkvormen over het thema Generaties voor Vrede: een dialoog, en een maaltijd. Ook staan hier handige tips hoe je jongeren kunt betrekken bij je activiteiten. Ambassades van Vrede ontvangen in de week van 18 juni per post een Vredesweekpakket met een complete materialenset.

 
     
Doen jullie mee met de Walk of Peace?
 

Tijdens de Vredesweek wordt op verschil-lende plaatsen een Walk of Peace georga-niseerd. De Walk of Peace is de ideale kans voor ontmoeting en verbinding, juist ook voor mensen met verschillende levensovertuiging. Doet jouw Ambassade dit jaar ook (weer) mee? Geef het door via vredesweek@ paxforpeace.nl! Bekijk ons filmpje, download hier de handleiding, of lees ter inspiratie over de Walk of Peace in Lochem.

 
     
Programma bekend? Zorg voor goede promotie!

Organiseer jij ook een activiteit in de Vredesweek, geef deze dan door via onze activiteitenkalender. Deze handleiding legt uit hoe je dat kunt doen. De activiteitenkalender is tijdens de Vredesweek de best bezochte pagina, veel mensen kijken hierop wat er in hun buurt gebeurt. Zorg dus dat je hier zichtbaar en vindbaar bent!

Hoe groter je netwerk is, hoe meer mensen je bereikt. Heb je wel eens nagedacht hoe je als Ambassade contact kunt blijven houden met de deelnemers aan je activiteiten, zodat je ze in de toekomst nog eens kunt uitnodigen voor een andere activiteit? Lees dan hier de hand-out die we hierover hebben gemaakt (en die rekening houdt met de nieuwe privacywetgeving).

     
Hoe leg je als Ambassade contact met de lokale overheid?
 

Ambassades van Vrede hebben in verschillende mate contact met de lokale overheid. Voor sommige Ambassades ligt de prioriteit bij het verbinden van mensen; zij hebben niet direct behoefte aan contact met de overheid. Andere Ambassades hebben al jarenlang goed contact met de overheid en weten hierin prima hun weg te vinden. Maar wát als je wel contact wil, maar niet goed weet hoe dat aan te pakken? Lees dan hier over ervaringen van andere Ambassades!

 
     
Conferentie Depolarisatie & Dialoog
 

Op 21 juni organiseert Sietar Nederland, een vereniging op het gebied van diversiteit en interculturele communicatie, een Engelstalige conferentie over depolarisatie en dialoog. Wil je meer leren over ontwikkelingen in het onderzoek naar polarisatie en manieren om polarisatie tegen te gaan? Kom dan naar deze conferentie, van 13:00-21:00 op het stadhuis in Arnhem. Meer informatie vind je op de Sietar website: www.sietar.nl/evenementen/work-conference-depolarization-dialogue.

 
     
Theatervoorstelling Nieuwkomers
 

Onlangs bezochten collega's van PAX de theatervoorstelling ‘Nieuwkomers’ van Theatergroep Greppel. ‘Nieuwkomers’ is een muzikale en dynamische voorstelling over ergens nieuw komen. Over je welkom voelen, of juist niet. Over begrip en onbegrip, tegenstellingen en overeenkomsten. Én over de vraag: hoe lang blijft een Nieuwkomer een Nieuwkomer? Wil je deze voorstelling ook in je Vredesweekprogramma? Neem dan voor meer informatie contact op met Rik Luijmes via www.theatergroepgreppel.nl.

 
Lees ook de blogs van PAX: Algemeen directeur Jan Gruiters en medewerkers van PAX.
Steun het werk van Pax
 
Pax
www.paxvoorvrede.nl www.vredesweek.nl
Manifeest Facebook
je voorkeuren
 
afmelden
CBF

verzonden met:  Eagerly Newsletters ©