Meld je nu aan voor de Terugkomdag!
    online versie  
   
 
Pax Nieuwsbrief
PAX Facebook
     
Nog niet aangemeld voor de Terugkomdag? Dat kan nog!
 

Je kunt je nog tot uiterlijk 19 november aanmelden voor de Terugkomdag. Deze vindt plaats op donderdag 22 november van 18:00-21:00 bij PAX in Utrecht. Nieuwsgierig naar het programma van die avond? Klik dan hier.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar grant@paxforpeace.nl

Foto: Steven Snoep

 
     
‘’Geloven in een betere wereld. Sporen van Oikos’’
 

Bovenstaande is de titel van het boek geschreven door David Renkema, directeur van stichting Oikos. Decennialang zetten stichting Oikos en haar voorlopers zich in voor een eerlijke en leefbare wereld, door studie en acties. Het boek toont de sporen van Oikos en geeft de opgedane ervaringen door aan de toekomst.

Het boek is hier te bestellen.

 
     
Symposium: Verschillend, en dan?
 

Wat is de betekenis van compassie in een tijd van toenemende polarisatie? Tijdens het symposium ‘’Verschillend, en dan?’ zal er op deze vraag uitvoering ingegaan worden. Ook zal de Compassieprijs 2018 uitgereikt worden door VU-eredoctor Karen Armstrong. Het symposium vindt plaats op donderdag 29 november van 14.30 tot 16.30 uur op de Vrije Universiteit Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden.

 
     
Blog: Samen zijn we niet bang in het donker
 

Sanneke Brouwers heeft als lid van de Pax Christi Ledenraad een blog geschreven. In dit blog gaat zij onder andere in op lichtpuntjes tijdens de donkere periode voor kerst, het herdenken van het einde van the Great War 100 jaar geleden en de klaproos als symbool voor ons vredeswerk.

Nieuwsgierig geworden naar het volledige blog? Kijk dan hier. 

Foto: publicdomainpictures.net
 
     
Artikel: De herdenking van het 100-jarig jubileum van het einde van de Eerste Wereldoorlog
 

Voormalige bestuurslid van IKV, Laurens Hogebrink, heeft naar aanleiding van het honderdjarig jubileum van het einde van de Eerste Wereldoorlog een artikel geschreven. Hierin blikt hij terug op de verschrikkingen van deze oorlog, en stelt zichzelf de vraag welke lessen nog steeds relevant zijn voor onze huidige tijd.

Het volledige artikel is hier te lezen.

 
     
De komende tijd

Misschien vraag je je af, zo na afloop van de Vredesweek, waar PAX zich de komende tijd op gaat richten. De rest van dit najaar wordt in ons team vooral gewerkt aan de verdere invulling en uitwerking van het thema voor 2019. Ook zullen we starten met de voorbereidingen voor de regionale inspiratiedagen in 2019 en enkele andere activiteiten. Op de Terugkomdag en in de volgende nieuwsbrief zullen wij jullie hier uitgebreider over informeren, want de input van de Ambassades van Vrede wordt hierbij zeer op prijs gesteld!

Zijn jullie als Ambassade van Vrede, net als wij, ook bezig om plannen voor volgend jaar te maken, en vind je het fijn om hierover met iemand van gedachten te wisselen? Neem gerust contact op met Madelon Grant, coördinator Ambassades van Vrede, via grant@paxforpeace.nl.

Lees ook de blogs van PAX: Algemeen directeur Jan Gruiters en medewerkers van PAX.
Steun het werk van Pax
 
Pax
www.paxvoorvrede.nl www.vredesweek.nl
Manifeest Facebook
je voorkeuren
 
afmelden
CBF

verzonden met:  Eagerly Newsletters ©