Nog één maand tot de Vredesweek
    online versie  
   
 
Pax Nieuwsbrief
PAX Facebook
     
Programma bekend? Geef het aan PAX door!

Organiseer jij ook een activiteit in de Vredesweek, geef deze dan door via onze activiteitenkalender. Deze handleiding legt uit hoe je dat kunt doen. Wachtwoord vergeten? Het wachtwoord voor Ambassades van Vrede is a15e2014pax. Komt je er niet uit? Mail dan je programma naar vredesweek@paxforpeace.nl.

De activiteitenkalender is tijdens de Vredesweek de best bezochte pagina, veel mensen kijken hierop wat er in hun buurt gebeurt. Zorg dus dat je hier zichtbaar en vindbaar bent!

     
Nieuwe Ambassade van Vrede in Srebrenica
 

Dit jaar doet voor het eerst een buitenlandse Ambassade van Vrede mee met de Vredesweek. Deze Ambassade van Vrede zet zich onder leiding van twee vrouwen, Stana en Valentina, al negentien jaar in voor de verwerking van het oorlogsverleden en de verbinding tussen verschillende bevolkingsgroepen in Srebrenica. Lees hier meer over het werk van Stana en Valentina, en lees het reisverslag dat Madelon Grant schreef over haar bezoek aan Srebrenica.

 
     
Vredesvluchten naar Srebrenica
 

Wil je als Ambassade van Vrede in Nederland een gebaar van solidariteit sturen aan Stana en Valentina, die zich dagelijks inzetten voor vrede in Srebrenica? Stuur hen dan een fysieke of digitale vredesduif.

In onze gratis collectefolder staat Sara-Srebrenica uitgelicht.

 
     
Wandel jij mee voor vrede?
 

Inmiddels zijn er al 22 Walks of Peace bij PAX aangemeld! Kijk hier voor een overzicht. In Utrecht voert de wandeling van de Ulu-moskee door de binnenstad naar de Domkerk. Onderweg staat de wandelaar stil bij bijzondere gebeurtenissen in de geschiedenis van Utrecht, rond vrede, godsdienstvrijheid, vervolging, maar ook zorg voor elkaar en voor de stad. Ambassadeur van de Vrede Vincent Bijlo sluit de wandeling af.

 
     
Initiatieven van jongeren voor vrede
 

In het kader van de Vredesweek, met dit jaar het thema ‘Generaties voor Vrede’, is het mogelijk om een presentexemplaar van het tijdschrift Gender en Duurzame Vrede, met het thema Jongeren, aan te vragen. In het blad staan artikelen en interviews ter verdieping van het thema. De digitale versie is hier te lezen. Een papieren versie kan kosteloos worden opgevraagd via vredactie@gmail.com.

 

 
     
PAX zet vredeshelden in de spotlights
 

Er is moed nodig om te werken aan vrede, het kan soms zelfs gevaarlijk zijn. Daarom is het bijzonder dat zoveel mensen de wereld een stukje mooier maken. Ook dit jaar reikt PAX daarom tijdens de Vredesweek de PAX Duif uit aan enkele bijzondere initiatiefnemers, als teken van waardering. De uitreiking vindt plaats op 21 september in Amsterdam, door PAX-ambassadeur Vincent Bijlo. Wie er genomineerd worden blijft nog even een verrassing!

 
Lees ook de blogs van PAX: Algemeen directeur Jan Gruiters en medewerkers van PAX.
Steun het werk van Pax
 
Pax
www.paxvoorvrede.nl www.vredesweek.nl
Manifeest Facebook
je voorkeuren
 
afmelden
CBF

verzonden met:  Eagerly Newsletters ©