Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

Een kernwapenvrije wereld, sluit je aan!

Kernwapens de wereld uit, het is mogelijk! Zet druk op overheden en bekritiseer grote investeerders en laat zien dat kernwapens niet langer geaccepteerd worden. Doe je met ons mee?

Sluit je hier aan

Sluit je nu bij PAX aan en kom met ons in actie tegen kernwapens. Je kan bijvoorbeeld met onze acties meedoen, meedenken bij het opzetten van campagnes of interessante lezingen bijwonen.

(LET OP: vink de opt-in aan zodat we je op de hoogte kunnen houden!)

Verstuur
Bij deelname aan deze actie ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
sluiten

Wat mooi dat je je wilt inzetten tegen kernwapens!

Burgerinitiatief

Om een nationaal verbod op kernwapens op de politieke agenda zetten hebben we in 2016 een burgerinitiatief gestart. Samen met vele vrijwilligers zijn we de straat op gegaan en hebben we handtekeningen verzameld. Meer dan 45.000 Nederlands hebben mede door deze straatacties het initiatief ondertekend. Hierdoor heeft een meerderheid de Tweede Kamer zich uitgesproken tegen kernwapens en was Nederland als enige NAVO-bondgenoot aanwezig bij de onderhandelingen over het VN-kernwapenverbod.

 

Foute investeerders aanspreken

ABP

Na jarenlang campagne voeren tegen de onacceptabele investeringen van pensioenfonds ABP in kernwapenproducenten, heeft het fonds ingezien dat je daar niet in moet willen investeren. We stonden door heel Nederland voor de deur bij ABP bijeenkomsten en hebben online handtekeningenacties opgezet, met effect!

ING

Samen met een groep vrijwilligers hebben we in de nacht een ING-leeuw die een kruisraket wegtrapt, geprojecteerd op het ING-hoofdkantoor. De ochtend erna stonden we voor de deur om werknemers te laten weten waarin ING investeert. Met deze actie hebben we het Nederlandse publiek laten zien waar ING in investeert. 

 

Nobelprijs voor de vrede

International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) heeft de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen. PAX heeft een leidende rol in het internationale bestuur van ICAN en is instrumenteel voor het succes voor ICAN. Wereldwijd voert ICAN acties voor het verbod op kernwapens. Zo lobbyt ICAN met haar partners over de hele wereld bij regeringen dat zij het VN-kernwapenverbod moeten tekenen en vraagt het politici en steden van over de hele wereld zich ook uit te spreken tegen kernwapens en voor het VN-kernwapenverbod.