Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

JA! IK DONEER!
JA! IK DONEER!

Help Bozan met zijn jongerencentrum in Kobani

Help Bozan met zijn jongerencentrum in Kobani

Bozan Hami is een jonge activist en organiseert activiteiten voor jongeren om de bevrijde Syrische stad Kobani weer leefbaar te maken, want hij wil een vrij en vreedzaam Syrië voor iedereen. Help jij hem?

lees meer

Bozan Hami

De Syrische stad Kobani is bevrijd van ISIS, maar de terugkerende vluchtelingen komen aan in een lege en vernietigde stad. Bozan Hami is een jonge activist en toont zijn durf. Hij organiseert activiteiten voor jongeren om de stad weer leefbaar te maken, want hij wil een vrij en vreedzaam Syrië voor iedereen. Zijn slogan is: “Wij hebben genoeg van oorlogshelden. Wat we nu nodig hebben zijn vredeshelden.”

Wat hebben zij nodig?
Het jongerencentrum is een brandpunt van activiteiten en levendigheid in een verder saaie en troosteloze stad. Dagelijks komen tientallen kinderen en jongeren langs en gaan ze erop uit.

Het centrum heeft behoefte aan hele basale hulp: geld om de huur van het gebouw te betalen, en de brandstof voor de generatoren en verwarming.

Jongerencentrum

In Kobani zijn alle voorzieningen vernietigd. Scholen, sportgelegenheden, jongerencentra; niets staat meer overeind. Bozan en zijn collega’s willen jongeren helpen een toekomst op te bouwen in Kobani en zetten een jongerencentrum op.

In het jeugdcentrum krijgen jongeren lessen, zijn er sportactiviteiten en worden de jongeren geholpen met hun vragen en problemen. Die hebben ze genoeg. In de tijd dat ISIS de macht had in Kobani, zijn jongeren doelbewust ontvoerd en gehersenspoeld. Het centrum helpt deze jongeren om er weer bovenop te komen.

Het centrum is een ontmoetingsplek voor jongeren van alle verschillende achtergronden. Het ideaal van de oprichters is een vrij een vreedzaam Syrië voor iedereen.

Adopt a revolution

logo tabblad 3

Op 15 maart 2011 brak in Syrië de Arabische Lente uit. Overal in het land vroegen grote groepen Syrische burgers om meer vrijheid. Ze deden dat volledig geweldloos. Twee Duitse activisten ondersteunden via de campagne Adopt a Revolution deze geweldloze Syrische demonstranten en activisten. In maart 2012 besloot PAX om de campagne ook in Nederland te voeren. Waarom? Omdat in Syrië – ondanks al het geweld dat tegen de demonstranten wordt gebruikt –  mensen zich nog steeds organiseren en iets doen voor vrede. Tegen de stroom in geloven zij in de idealen van vrijheid, vrede en waardigheid. Om dat te kunnen blijven doen, hebben zij jouw hulp nodig!

Wil je meer weten over Adopt a Revolution? Mail dan naar info@paxforpeace.nl.

Help Bozan met zijn jongerencentrum

Bozan Hami is een jonge activist en toont zijn durf. Hij organiseert activiteiten voor jongeren van alle verschillende achtergronden om de bevrijde Syrische stad Kobani weer leefbaar te maken, want hij wil een vrij en vreedzaam Syrië voor iedereen. Help jij hem?

Doneer
Bij deelname aan deze actie ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
sluiten

Hartelijk dank voor jouw donatie

Je helpt Bozan om zijn jongerencentrum open te houden en geeft de jongeren die naar Kobani zijn teruggekeerd een plek waar ze aan hun toekomst kunnen bouwen.