Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

Help vluchtende Syriërs in Idlib

Onze contacten en partners in Idlib zijn op de vlucht voor het Syrische leger. Veilige woonruimte is bijna niet te vinden en kost veel geld. Ook vervoer en eerste levensbehoeften zijn bijna niet te betalen. Met jouw donatie help je hen een veilige plaats te vinden.

Veel mensen in de Syrische regio Idlib zijn op de vlucht voor het geweld van de Syrische en Russische legers. Ze vluchten voor het oprukkende regime en het oorlogsgeweld, maar ze zitten feitelijk in de val omdat de grens met Turkije afgesloten is.

900.000 mensen zijn op de vlucht in een gebied dat met de dag kleiner wordt. Iedere dag worden er meer dorpen en steden veroverd. Overal zijn vluchtelingen. Op straat, in tentenkampen of in schoolgebouwen. Het vinden van veilig onderdak en voedsel en water is moeilijk en kost vooral veel geld. Geld, wat de meeste mensen niet hebben.

Maryam schrijft: Bommen kwamen uit de lucht als regen. Binnen een paar uur was de stad leeg. Inwoners vluchtten uit de stad met niets anders dan de kleren die ze dragen.

Ze beschrijft hoe, na de vlucht, soms wel 6 gezinnen in een huis leven, of in scholen en moskeeën verblijven. Maar niet iedereen lukt het om een dak boven hun hoofd te regelen. Zij leven noodgedwongen op straat.

Kijk om je heen, wat zou jij meenemen als je opeens zou moeten vluchten? schrijft Amer uit Al-Atarib. Je kunt niet alles dragen, alleen wat je nodig hebt. Hij heeft wat kleren en dekens tegen de kou gegrepen en is met zijn gezin gevlucht. Het is maar voor twee dagen, we zullen terug keren. Hoop ik…

Met jouw donatie help je onze partners en contacten niet alleen aan veilig onderdak, maar ook aan vervoer en eerst levensbehoeften. Help je mee?

Deze actie is reeds verlopen.