Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

Kernwapens? Nee bedankt!

Vind jij ook dat de Nederlandse regering kernwapens moet afkeuren? Teken dan onderaan de pagina de petitie. Zo laten we zien dat veel mensen in Nederland een regering willen die echt werk maakt van een wereld zonder kernwapens.

 

Kernwapens in Nederland

Op de Nederlandse vliegbasis Volkel liggen ongeveer twintig Amerikaanse kernwapens opgeslagen. Sterk verouderde wapens die geen enkel nut meer hebben, maar die voor miljarden euro’s gemoderniseerd worden. De kernwapens in Nederland vormen een publiek geheim: de regering bevestigt noch ontkent het bestaan ervan, hoewel na de blunder van de NAVO nu iedereen weet dat ze er liggen. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft zich via verschillende moties al uitgesproken voor verwijdering van deze kernwapens uit Nederland, maar die moties zijn tot nog toe niet uitgevoerd. Daarmee negeert de regering een wens van het grootste deel van de Nederlandse bevolking.

Kernwapenverdrag

Op 7 juli 2017 namen 122 landen in de VN het Kernwapenverbod aan. Deze landen laten zien dat kernwapens echt niet meer van deze tijd zijn! De Nederlandse regering heeft dit verdrag nog niet getekend. Daar moet verandering in komen, het is tijd dat de Nederlandse regering ook dit verdrag tekent en zo laat zien dat ze zich echt inzet voor een wereld zonder kernwapens.

lees meer

Nederland & kernwapens

 

Liggen er kernwapens in Nederland?

Wat is het kernwapenverdrag en waarom moet Nederland het tekenen?

Wat kan Nederland nog meer doen?

 

Lees meer over de rol van de Nederlandse regering als het op kernwapens aankomt:  Nederland & kernwapens 

 

Laat je stem horen voor een kernwapenvrije wereld, teken nu!

Ik wil een Nederlandse regering die afstand neemt van kernwapens in eigen land én in de rest van de wereld. Laat je naam en e-mailadres achter en spreek je uit tegen kernwapens!

Tekenen
Bij deelname aan deze actie ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
sluiten

Bedankt voor je deelname!