Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

Kernwapens? Nee bedankt!

Wil jij ook dat Nederland zich écht inzet voor een wereld zonder kernwapens? Teken dan de petitie! Zo laten we zien dat veel mensen in Nederland een regering willen die echt werk maakt van een wereld zonder kernwapens.

Kernwapens in Nederland

Op de Nederlandse vliegbasis Volkel liggen ongeveer twintig Amerikaanse kernwapens. Sterk verouderde wapens, die geen militair nut hebben blijkt uit onderzoek door Amerikaanse experts. Ze worden rond 2022 echter wel voor miljarden dollars vervangen door nieuwe bommen. De aanwezigheid van deze wapens is een publiek geheim: de regering wil het bestaan ervan bevestigen noch ontkennen. Maar, zeker na de meest recente blunder door de NAVO, weet iedereen dat ze er liggen. De Tweede Kamer heeft zich in verschillende moties  uitgesproken voor meer transparantie en verwijdering van de kernwapens uit Nederland, maar die moties zijn tot nog toe niet uitgevoerd.

Kernwapenverdrag

Op 7 juli 2017 namen 122 landen in de VN het Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons aan. Dit Verdrag verbiedt het maken, hebben en gebruiken van kernwapens. Inmiddels hebben meer dan 80 landen zich bij het Verdrag aangesloten, maar de Nederlandse regering weigert nog altijd. Teken daarom nu de petitie en roep de regering op het VN-Kernwapenverbod te tekenen en te zorgen dat kernwapens in Volkel teruggestuurd worden naar de VS!

lees meer

Nederland & kernwapens

 

Liggen er kernwapens in Nederland?

Wat is het kernwapenverdrag en waarom moet Nederland het tekenen?

Wat kan Nederland nog meer doen?

 

Lees meer over de rol van de Nederlandse regering als het op kernwapens aankomt:  Nederland & kernwapens 

 

Laat je stem horen voor een kernwapenvrije wereld, teken nu!

Ik wil een Nederlandse regering die afstand neemt van kernwapens in eigen land én in de rest van de wereld. Laat je naam en e-mailadres achter en spreek je uit tegen kernwapens!

Tekenen
Bij deelname aan deze actie ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
sluiten

Bedankt voor je deelname!