Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

Killer Robots

Stel je voor: Een autonoom gevechtsvliegtuig vliegt al uren boven de stad op zoek naar rebellen. Als het een groepje jonge mannen ziet die een gewonde proberen te helpen, valt hij direct aan. Ze voldoen namelijk precies aan de omschrijving van rebellen die in de robot zijn geprogrammeerd. Dit klinkt misschien als science fiction maar het is al bijna werkelijkheid…

Killer robots zijn autonome wapens die dodelijk geweld kunnen gebruiken zonder dat een mens daar nog echt controle over heeft. Ze zijn zo geprogrammeerd dat ze zelf een doelwit kunnen kiezen en aanvallen zonder directie instructies van een mens over welk doelwit dat precies moet zijn. Het kan bijvoorbeeld een autonoom vliegtuig zijn die de opdracht krijgt tanks uit te schakelen en dan zelf gaat rondvliegen om op zoek te gaan naar tanks om deze vervolgens aan te vallen.

Killer robots bestaan nog niet, maar er zijn al wel voorlopers die de trend naar steeds meer autonomie duidelijk laten zien. De tech sector en grote bedrijven als Microsoft en Amazon ontwikkelen technologie die hierin een belangrijke rol kan spelen. Naast dat zij technologie maken waardoor wij bijvoorbeeld tegen Alexa kunnen praten, maken zij ook technologie die gebruikt zou kunnen worden om killer robots te ontwikkelen. Microsoft en Amazon werken bijvoorbeeld aan software voor gezichtsherkenning die gebruikt zou kunnen worden om doelwitten uit te kiezen.

Tech bedrijven hebben dus een grote verantwoordelijkheid om te zorgen dat ze niet bijdragen aan de ontwikkeling van killer robots. Daarom willen wij deze bedrijven te vragen hun verantwoordelijkheid te nemen, publiekelijk afstand te nemen van dit soort technologie en beleid op te stellen waardoor ze niet kunnen meewerken aan de ontwikkeling van killer robots.

Wat gaat de toekomst brengen?

Wil je meer weten over killer robots, wat PAX doet om ze tegen te houden of wil je meedoen? Blijf op de hoogte!

Verstuur
Bij deelname aan deze actie ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
sluiten

Bedankt voor je deelname