Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

JA! IK DOE MEE!
JA! IK DOE MEE!

Kom in actie tegen bloedkolen

In Colombia zijn duizenden mensen vermoord en uit hun huis verjaagd in het mijnbouwgebied waar steenkool wordt gewonnen. Nuon, E.ON, Engie en Essent gebruiken deze bloedkolen voor het opwekken van onze energie.

 

Kom in actie tegen bloedkolen

Energie is niet weg te denken uit ons leven: we laden onze telefoon ermee op, we verlichten er ons huis mee en soms rijden onze auto’s er zelfs op. Nederlandse energiebedrijven Nuon, E.ON, Essent en Engie wekken deze stroom op met steenkool. In het Colombiaanse mijnbouwgebied waar deze steenkool vandaan komt, hebben paramilitairen 3100 mensen vermoord en 55.000 boeren van hun land verdreven. Getuigen verklaarden onder ede dat de mijnbouwbedrijven deze paramilitairen hebben gesteund met geld en informatie. Er is dus een duidelijke link tussen onze energie en bloedkolen uit Colombia.

Terwijl de energiebedrijven stroom blijven opwekken met goedkope bloedkolen, staan de slachtoffers al jaren in de kou. Dit kunnen we niet toelaten. Daarom roept PAX Nederlanders op zich uit te spreken tegen bloedkolen. Samen geven we Nuon, E.ON, Engie en Essent een duidelijke boodschap: bloedkolen, die willen we hier niet dus STOP met het importeren ervan.

Help je mee?
Help je mee door jouw omgeving bloedkolenvrij te maken? Sluit je aan! Vul hieronder je naam en e-mailadres in en kom met PAX in actie.

Wat doet PAX?
Met de campagne Stop Bloedkolen zet PAX zich in voor de tienduizenden slachtoffers van het paramilitair geweld in de Colombiaanse mijnbouwregio Cesar. De vredesorganisatie staat deze slachtoffers bij in hun zoektocht naar waarheid en verzoening, en wil dat de mijnbouwbedrijven in Cesar hun verantwoordelijkheid nemen voor hun rol bij de grove mensenrechtenschendingen. Lees hier meer.

Overstappen naar bloedkolenvrije stroom?

Nuon, E.ON, Engie en Essent gebruiken bloedkolen om stroom op te wekken. Ben je klant bij een van deze bedrijven? Stap dan over. Deze bedrijven verklaarden aan PAX geen bloedkolen te gebruiken:

Pure Energie
DE Unie
Vandebron
Huismerk energie
Oxxio
Eneco
WoonEnergie
Greenchoice
Qurrent

Hulp bij overstappen
Wil je hulp bij het overstappen? Maak dan gebruik van een energievergelijkingswebsite.
Kies dan niet voor Nuon, Essent, E.ON of Engie, maar voor een van de bedrijven uit de lijst hierboven. Steeds meer energievergelijkingswebsites informeren hun klanten bovendien over bloedkolen zodat zij beter weten waarvoor ze kiezen:
www.energieleveranciers.nl
www.easyswitch.nl
www.overstappen.nl

Helemaal over op groene stroom?
Wil je liever helemaal geen steenkolen meer en over op groene stroom? Gebruik dan de energievergelijker van WISE.

Actueel

95 organisaties vragen: stop het geweld in Cesar

Kritische stemmen in de Colombiaanse mijnbouwregio Cesar moeten beter beschermd worden tegen het aanhoudende geweld. Zowel de overheid als mijnbouwbedrijven hebben hier een actieve rol in te spelen. Dat is de dringende oproep van 95 organisaties, op initiatief van PAX, naar aanleiding van de tweede moord, dit keer op vakbondsman Aldemar Parra, in korte tijd in Cesar. Lees verder op de website van PAX.

Maak jouw omgeving bloedkolenvrij!

Ga jij ook aan de slag met het bloedkolenvrij maken van jouw omgeving? Vul hier je naam en e-mailadres in, en sluit je aan! Je ontvangt dan tips en tricks over hoe je in actie kunt komen, én we houden je op de hoogte van de campagne.

Verstuur
Bij deelname aan deze actie ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
sluiten

Bedankt voor je deelname

Fijn dat je wilt helpen jouw omgeving bloedkolenvrij te maken. Roep je vrienden op hetzelfde te doen, en deel deze actie via sociale media.