Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

JA! IK DOE MEE
JA! IK DOE MEE

Nobelprijsactie: stuur een mail

PAX is heel trots dat ICAN de Nobelprijs voor de Vrede 2017 heeft gewonnen. PAX is een van de drijvende krachten achter deze wereldwijde campagne tegen kernwapens. Het Nobelcomité roept alle landen op om het kernwapenverbod te ondertekenen. Mark Rutte en de fractievoorzitters leggen nu de laatste hand aan het regeerakkoord. Zorg dat zij een verbod op kernwapens hierin opnemen. Stuur nu een email!

Steun oproep Nobelcomité: Nederland moet verbod kernwapens ondertekenen

PAX is heel trots dat de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) de Nobelprijs voor de Vrede 2017 heeft gewonnen. PAX is een van de drijvende krachten achter ICAN, de wereldwijde campagne tegen kernwapens.

Het Nobelcomité kiest hiermee duidelijk voor verzoening in plaats van retoriek, en roept alle landen op om het verbod op kernwapens te ondertekenen. Het verbod werd afgelopen zomer door 122 landen uitonderhandeld. Vanaf 20 september jl. kunnen alle landen het verbod ook daadwerkelijk ondertekenen. Nederland heeft dit nog niet gedaan.

Met dit signaal van het comité is nu de tijd om de politiek op te roepen om het verbod alsnog te ondertekenen. Een eerste stap is het opnemen van dit punt in het nieuwe regeerakkoord. Stuur nu een email aan Mark Rutte en de vier fractievoorzitters!

Fracties stemmen definitief in met regeerakkoord

Het regeerakkoord is definitief goedgekeurd door de fracties van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Dit betekent dat deze actie stil gezet is. Het is nog onduidelijk of het verbod is opgenomen. We houden de deelnemers uiteraard op de hoogte!