Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

JA! IK DOE MEE!
JA! IK DOE MEE!

Noodkreet: stop de bommen op burgers in het Syrische Ghouta

400.000 mensen, waaronder 95.000 kinderen lijden onder de dagelijkse tientallen bombardementen in het Syrische Oost-Ghouta. Voedsel en medicatie zijn amper aanwezig en de situatie wordt met de dag schrijnender. Dit moet stoppen en wel zo snel mogelijk. Laat zien dat je de burgers in Oost-Ghouta niet vergeet en verstuur hieronder met één druk op de knop een brief naar woordvoerders van de Tweede Kamer. Hiermee roep je hen op zich hard te maken voor de veiligheid van de inwoners.

Dit laten we toch niet gebeuren?

Stel je eens voor. Je 5-jarige zoontje heeft een hersenontsteking. Levensreddende medicatie is op slechts enkele kilometers van je huis beschikbaar. Maar niks komt de stad in of uit. Machteloos moet je toezien hoe je kindje sterft. Dit is geen incident, maar dagelijkse realiteit in Oost-Ghouta, een gebied ten Oosten van Damascus. Dit horen we van onze partners en vrienden ter plekke; mensen die zich dapper blijven inzetten voor de mensen in het gebied. Oost-Ghouta wordt al sinds 2013 belegerd door het Syrische leger. De al schrijnende situatie verslechtert met de dag, sinds het aantal bombardementen medio november schrikbarend is toegenomen. Het 2-daagse staakt het vuren van afgelopen week heeft de situatie niet verbeterd. Dagelijks lijden 400.000 duizenden mensen, waaronder 95.000 kinderen, onder de tientallen bombardementen. Het Syrische leger schrikt daarbij niet terug van de inzet van verboden wapens zoals clusterbommen en chemische wapens. Met het credo ‘geef je over of sterf’ probeert het Assad-regime de bevolking op de knieën te dwingen. Daarbij zijn scholen, ziekenhuizen en woonwijken doelwit, met als gevolg meer dan 200 doden. Dat mogen we niet zomaar laten gebeuren!

Durf je uit te spreken

Dit onmenselijke geweld moet stoppen en wel zo snel mogelijk. Roep de Tweede Kamer op om te zorgen dat de Nederlandse regering zich inzet voor:

  • Het onmiddellijk staken van de bombardementen op de burgers in Oost-Ghouta
  • Het toelaten van medische hulp en voedsel in het belegerde gebied
  • Evacuatie van zieken en gewonden uit Oost-Ghouta

Oost-Ghouta mag niet in stilte een tweede Aleppo worden. Stuur vandaag nog middels onderstaande link je oproep aan de Tweede Kamer en laat zien dat je de mensen in Oost-Ghouta niet vergeet. Want zoals PAX directeur Jan Gruiters zegt: “Niks is erger dan vergeten worden”.

Stop de bommen op burgers in het Syrische Ghouta

Laat zien dat je de burgers in Oost- Ghouta niet vergeet en verstuur met één druk op de knop een bericht naar de woordvoerders Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer. Hiermee roep je hen op zich hard te maken voor de veiligheid van de inwoners.

Geachte woordvoerder Buitenlandse Zaken,

Bij deze wil ik u graag mijn grote zorg kenbaar maken over de burgers in het Syrische Oost-Ghouta. De intensiteit van de bombardementen is de laatste weken sterk verhoogd, met mensonwaardige situaties als gevolg. Er is hongersnood en een enorm gebrek aan medicatie en medische hulp. Ik verzoek u daarom vriendelijk om u in te zetten voor:

Het onmiddellijk staken van de bombardementen op de burgers in Oost-Ghouta

Het toelaten van medische hulp en voedsel in het belegerde gebied

Evacuatie van zieken en gewonden uit Oost-Ghouta

Ik vertrouw erop dat u de noodlijdende bevolking in Oost-Ghouta niet vergeet.

Hoogachtend,

Verstuur
Bij deelname aan deze actie ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
sluiten

Bedankt voor je deelname

Dank voor je hulp aan de burgers in Oost-Ghouta! Samen maken we ons hard voor hun veiligheid. Laat zien dat je hen niet vergeet en deel de actie via Facebook of Twitter.