Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

JA! IK BEN ERBIJ!
JA! IK BEN ERBIJ!

Kom naar de uitreiking van de PAX Duif

Tijdens de Vredesweek zet PAX vredeshelden in de spotlights door hen een PAX Duif te geven. De uitreiking vindt plaats op de Internationale Dag van de Vrede, vrijdag 21 september in Amsterdam. Ben jij erbij?

 

PAX Duif Uitreiking

PAX Duif Uitreiking

Op de Internationale Dag van de Vrede maakt PAX bekend wie dit jaar een PAX Duif ontvangt. We zetten meerdere vredeshelden in het zonnetje. Kom ook en laat je inspireren door grote en kleine vredesinitiatieven. Onder de winnaars van vorig jaar zijn actrice en theatermaker Sanne Vogel, Rederij Lampedusa en de Moeders van de Schilderswijk.

Programma

De presentatie is in handen van acteur en theatermaker Eran Ben-Michaël. Vincent Bijlo, cabaretier/columnist en PAX-ambassadeur zal de PAX Duif uitreiken aan 10 vredeshelden.
Met onder andere Vivian Reijs van Vivonline.nl, vloggers 2WMN, De Groene Meisjes en muziek van Convoi Exceptional.

  • 15.30 Deur open (Rietzaal)
  • 16.00 Uitreiking PAX Duif
  • 17.00 Borrel

Locatie

Volkshotel, Rietzaal
Wibautstraat 150
1091 GR Amsterdam

Route

Route OV of auto

De aanmelding voor de uitreiking van de PAX Duif is gesloten.

Meer info

Op de Internationale Dag van de Vrede zet PAX vredeshelden in de spotlights door hen een PAX Duif te geven. Dagelijks worden we geconfronteerd met ellendige berichten over oorlog en geweld. PAX wil daar iets tegenover stellen en juist positieve verhalen laten zien.

We weten als geen ander dat er moed nodig is om te werken aan vrede, het kan soms spannend of zelfs gevaarlijk zijn. Daarom is het bijzonder dat zoveel mensen de wereld een stukje mooier maken. Zij brengen een verandering teweeg, op grote of juist kleine schaal. Of dat nu is door een groot publiek te bereiken met muziek of cabaret, een peace dinner te organiseren of op een andere manier begrip te kweken voor de ander. Zij brengen mensen bij elkaar.

Initiatieven die de PAX Duif krijgen inspireren anderen om ook mee te doen. Dat is belangrijk want vrede bereik je niet alleen.

Vrede. Wie durft?

Over PAX

PAX betekent vrede. PAX werkt samen met lokale partners aan vredesopbouw in vijftien conflictgebieden, voert wereldwijd campagne tegen omstreden wapens en wapenhandel en komt op voor slachtoffers van geweld en mensenrechtenschendingen.

PAX werkt in landen als Syrië, Congo en Colombia. Ook heeft PAX projecten in Nederland, zoals de nationale Vredesweek, die wij al meer dan 50 jaar organiseren.

Vorig jaar ontvingen we, samen met anderen, de Nobelprijs voor de Vrede voor ons werk voor een kernwapenvrije wereld. PAX is de motor achter de grootste demonstratie in Nederland ooit: 550.000 mensen op het Malieveld tegen kernwapens (in 1983): “Help de kernwapens de wereld uit, om te beginnen uit Nederland”.

Vrede. Wie durft?