Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

Geef nu aan opvangcentra voor vluchtelingen in Noordoost-Syrië

De situatie in Noordoost-Syrië blijft zeer onzeker en gevaarlijk. Tienduizenden mensen zijn al op de vlucht geslagen. Op dit moment zitten zij in grote onzekerheid in verschillende opvangcentra waar de nood aan eten, sanitaire voorzieningen en slaapplekken hoog is. Een partnerorganisatie van PAX runt enkele van deze opvangcentra. Zij kunnen jouw hulp hard gebruiken, geef daarom nu!

 

Deze partnerorganisatie is verantwoordelijk voor het runnen van drie van de circa 50 opvangcentra in de stad al-Hassaka. Zij vangen hier ruim 700 mensen op en zorgen voor eten, slaapgelegenheid en sanitair. Dit kunnen zij doen dankzij donaties uit onder andere Nederland en de steun en hulp van lokale gemeenschappen. De vluchtelingen in al-Hassaka kunnen of durven niet terug naar hun huizen. Dagelijks komen er nog nieuwe vluchtelingen bij.

Met de overeenkomst tussen Turkije en Rusland over de zeggenschap in het gebied blijft de situatie zeer onzeker en gevaarlijk. De mensen proberen te begrijpen wat er gaande is. Er gaan veel verhalen rond, veel tegenstrijdige berichten en nepnieuws. Ze maken zich zorgen over familieleden en vrienden, ze vragen zich af wat hun toekomst zal zijn en waarom de internationale gemeenschap niet ingrijpt. Het is nu vooral zaak om staande te blijven, om te overleven.

Wat gebeurt er met jouw gift?

Van onze partnerorganisatie kregen we het dringende verzoek voor extra hulp. Zodat zij door kunnen gaan met de opvang van vluchtelingen in de drie opvangcentra in al-Hassaka. Daarnaast is de nood hoog om ook in de dorpen rondom al-Hassaka opvangcentra op te zetten.

Met ongeveer 3.000 euro kunnen de vrijwilligers een opvangcentrum één maand operationeel houden. Denk hierbij aan het voorzien van essentiële levensbehoeften als voedsel, water, dekens en onderdak. Steun jij hen met een gift?

De actie is voor nu afgelopen, we bedanken je voor je steun!