Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

Stop Killer Robots!

Wij willen niet dat autonome robots worden gebruikt als moordwapens, daarom voeren we actie! Dat kan met jouw stem! De technologie voor killer robots ontwikkelt zich razendsnel. Technologische ontwikkelingen gaan sneller dan diplomatie en als deze wapensystemen eenmaal worden ingezet, is het uitermate lastig ze nog te reguleren.

Laat je stem horen!

Met jouw stem vergroten we de druk op betrokken bedrijven, organisaties en de Nederlandse overheid. Zo maak je, samen met vele anderen, impact om killer robots daadwerkelijk te verbieden!

(LET OP: vink de opt-in aan als je op de hoogte wilt blijven!)

Verstuur
Bij deelname aan deze actie ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
sluiten

Bedankt voor je deelname

Dank je voor je stem! Met jouw stem vergroten we de druk op betrokken bedrijven, organisaties en de Nederlandse overheid

Wat doet PAX tegen Killer Robots?

Killer robots zijn autonome wapensystemen die zelfstandig een doelwit kunnen selecteren en vervolgens kunnen beslissen of dat doel mag blijven leven of sterft. Lees hier alles over killer robots. Wat doen we tegen de ontwikkeling van Killer Robots?

We zetten druk op betrokken bedrijven, universiteiten & overheden:

High-tech bedrijven

Technologie die ontwikkeld is voor de consumentenmarkt wordt steeds vaker gebruikt in militaire toepassingen. Uit onderzoek van PAX blijkt dan ook grote technologiebedrijven, zoals Microsoft en Amazon, dergelijke technologieën  ontwikkelen die gebruikt kunnen worden in Killer Robots. PAX vindt, net als veel medewerkers van tech-bedrijven, dat deze bedrijven niet moeten bijdragen aan de ontwikkeling van killer robots, expres of per ongeluk.

Wapenindustrie

Uit ons onderzoek, Slippery Slope, blijkt dat het veel wapenbedrijven steeds verdergaande autonomie inbouwen in de wapensystemen die ze ontwikkelen. De situatie bij bedrijven als Boeing en Lockheed Martin wordt aangemerkt als “zeer zorgelijk”. PAX komt in actie tegen dergelijke wapenproducenten om ervoor te zorgen dat deze bedrijven stoppen met de ontwikkeling van killer robots.

Universiteiten

Universiteiten doen belangrijk onderzoek dat grote invloed heeft op hoe de wereld eruit ziet. Dat zijn vaak nuttige uitvindingen, maar ook bijvoorbeeld de atoombom is mede ontwikkeld door universiteiten. Aangezien universitair onderzoek ook voor militaire doelen gebruikt kan worden, hebben wetenschappers en universiteiten een verantwoordelijkheid om de ontwikkeling van killer robots te helpen voorkomen. PAX gaat het gesprek aan met universiteiten om er samen voor te zorgen dat technologie de wereld beter en rechtvaardiger in plaats van gewelddadiger maakt.

Nederlandse overheid

De Nederlandse regering stelt dat menselijke controle vooraf, dus voor de inzet van een wapen, misschien voldoende is. PAX ziet het uitbesteden van de zogeheten ‘kill-decision’, als het uitbesteden van moraliteit. Een algoritme mag niet beslissen over leven en dood. Daarom zetten we ons in om de regering te overtuigen van de bezwaren tegen deze wapens.