Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

Geef voor het 'Theater van de dromers'

Even voorstellen: de acteurs van het “Theater van de Dromers” uit Noordwest-Syrië! Met jouw bijdrage kunnen deze kleine sterren in wording blijven acteren. 

Theater van de Dromers

In 2014 werd de droom van Yusuf waarheid. Hij bouwde in Aleppo zijn eigen theater en richtte een toneelgezelschap op dat hij  “Breadway” noemde. Het was een echte vrijplaats waar na jaren van dictatuur gewone mensen zich voor het eerst vrij konden uiten zonder meteen bang te hoeven zijn voor de gevolgen. Maar toen werd Aleppo verwoest. Toch was het niet het einde van de droom van Yusuf.

Hij bedacht een plan B: het “Theater van de Dromers”, een mobiel theater waarbij de toeschouwers acteurs worden. Meedoen in plaats van toekijken. Die boodschap staat centraal voor Yusuf en zijn groep vrijwilligers. Op het toneel en in het echte leven. Yusuf gelooft in de kracht van jonge mensen om met elkaar hun eigen leven vorm te geven, om op te komen voor vrijheid en waardigheid. Kunst als wapen om de lelijkheid van de dictatuur en het extremisme van de gewapende groepen te bestrijden. Het theater als middel om een betere samenleving te bouwen. Hij vindt dat iedereen die in diezelfde waarden gelooft mee moet kunnen doen.

Doe jij ook mee?

Voor Syrische projecten als die van Yusuf wordt het steeds lastiger om financiële steun te vinden. Maar Yusuf en een groep vrijwilligers willen doorgaan, en jij kunt ook meedoen met Yusuf door een bijdrage over te maken naar PAX. Hiermee kan Yusuf theaterbenodigdheden, brandstof en kostuums kopen, trainers betalen… eigenlijk alles wat er maar nodig is om het theater draaiende te houden. Wij zorgen ervoor dat je bijdrage bij hem terecht komt.

Daarnaast kan je een boodschap of een vraag naar Yusuf te sturen, of misschien heb je een ander idee om het Theater van de Dromers te steunen? Stuur dan een mail naar de PAX programmamedewerker Syrië: grit@paxforpeace.nl

 

Deze actie is reeds verlopen

Syrie anno 2019

Syrische activisten

Nog steeds zijn er jonge Syriërs die door blijven gaan. Ieder dag weer werken zij aan vrede en waardigheid in het door geweld verscheurde land. Bijvoorbeeld door een jongerencentrum of een schooltje te runnen, of door theater met kinderen te organiseren. Het zijn vaak kleine dingen een gemeenschap bij elkaar houden.

In de steek gelaten

Maar de internationale gemeenschap trek zijn handen af van Syrië, men denkt dat Assad gewonnen heeft. Daarnaast is men ben bang dat hulp en steun terecht zal komen bij de jihadisten. Dat is slecht nieuws voor mensen als Ahmad die nog steeds door wil gaan met zijn poppentheater in Saraqeb, voor Sara die vrije scholen probeert open te houden bij Aleppo, en voor Yusuf die het Theater van de Dromers in Idlib heeft opgezet. Zij voelen zich in de steek gelaten. Alsof de wereld niet meer gelooft in vrijheid en waardigheid voor Syriërs.

Effectief

Het stoppen van hulp is vooral ook een foute beslissing. De afgelopen jaren hebben geleerd dat het juist dit soort initiatieven zijn geweest die hebben gewerkt. Om de macht en invloed van jihadisten tegen te gaan en vooral om jonge mensen hoop op een betere toekomst te geven.

Wij gaan door

Syrische activisten zullen door blijven gaan met dit dappere en vaak gevaarlijke werk. Hierbij is onze hulp hard nodig. Daarom blijven wij hen steunen. Met geld en door te laten zien dat we solidair zijn. Want we willen ze niet in de steek laten, en vooral: we weten dat het werkt. Doe je mee?