Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

JA! IK KOM OOK!
JA! IK KOM OOK!

Toekomstdroom voor Syrië - 15 maart

(For English see below)

Hardop zeggen wat je vindt, de vrijheid om jezelf te zijn en vooral om niet meer bang te hoeven zijn. ‘Simpele’ dromen van de jonge media activist Zaid die zeven jaar geleden de straat op ging in Aleppo. Hoe anders is de wereld nu? Wat is er over van zijn dromen van zeven jaar geleden? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat de dromen van vrijheid, waardigheid en gerechtigheid levend blijven?

Volgens Zomergasten idee nemen Zaid en andere jonge Syriërs je aan de hand van verrassende beelden mee in hun verhalen van verzet en hoop.

Leer, denk, praat en doe je mee?

Meer informatie

15 maart staat in het teken van de Syrische opstand die precies zeven jaar geleden is begonnen. Speciaal hiervoor zet PAX een interessant programma over een wereld vol dromen, lef en hoop neer. De rode draad in het programma zijn de afgelopen 7 jaar van Zaid. Naar Zomergasten idee neemt hij je aan de hand van verhalen, video’s en foto’s mee in zijn verhaal van verzet en hoop.

Zaid is een media activist en Palestijns vluchteling en geboren in Aleppo, Syrië. Tot 2011 was Zaid student en leefde op het eerste gezicht een typisch studenten bestaan. Maar niets was minder waar, hij leefde onder de verstikkende deken van onvrijheid. De drang, energie en noodzaak voor verandering was enorm. En toen kwam er één filmpje dat alles veranderde. Zaid werd geraakt door het beeld van jonge Syriërs die, tijdens een protest tegen Assad, trots riepen dat zij zich nooit zullen laten kleineren. Hij pakte zijn camera en ging samen met duizenden andere jonge Syriërs de straat op, de Syrische revolutie was ontketend.

Terwijl de daaropvolgende jaren in Syrië zeer moeilijk waren, ging Zaid door. Hij bleef strijden voor vrijheid en democratie en hielp mee met het opzetten van verschillende scholen om zo zijn idealen in praktijk te kunnen brengen. De drang om door te gaan overheerst bij Zaid, vrijheid, waardigheid en gerechtigheid in Syrië is het ultieme doel. Dit lijkt nu een droom maar zijn verhaal is een van de vele soortgelijke Syrische verhalen en geeft ons een kijk op wat echt belangrijk is. Wat kunnen wij doen? Hoe zien anderen dit? Na het verhaal van Zaid gaan we met elkaar in gesprek en proberen we antwoorden te vinden op deze belangrijke vragen.

 

Datum: 15 maart 2018
Zaal open: 19:30 uur
Programma: 20:00 – 21:30 uur
Daarna: borrel
Locatie: PAX – Sint Jacobsstraat 12, Utrecht
(De avond is Engelstalig en geheel gratis toegankelijk)

 

Neem iemand mee

Samen is beter dan alleen, vooral als het gaat om verzet. Neem daarom iemand mee en beleef samen deze bijzondere avond.

 

Op dit moment zitten we aan het maximale aantal aanmeldingen. Wanneer er alsnog plekken vrijkomen kan je je hieronder weer aanmelden.

Routebeschrijving

Het kantoor van vredesbeweging PAX, locatie Sint Jacobsstraat, ligt in de binnenstad van Utrecht. Het bevindt zich op tien minuten lopen vanaf station Utrecht Centraal.

Met de trein

Lopend
Vanaf de stationshal van station Utrecht Centraal loop je richting het centrum en neem je de uitgang Vredenburg. Schuin aan de overzijde van het Vredenburgplein loop je rechts van modewinkel Zara naar de kruising met stoplichten. Je steekt recht over naar de Sint Jacobsstraat (met links op hoek C&A en rechts op de hoek de Bijenkorf). Je passeert 2 zijstraten en loopt dan langs Combo design Interieurs. Om de hoek bij Schoonderwoerd Optiek vind je de ingang van nummer 12.

Met de bus
Vanaf het stadsbusstation (Jaarbeurszijde van CS) kun je de volgende stadsbuslijnen nemen en uitstappen aan halte Sint Jacobsstraat:
1 Vechtsebanen via Overvecht NS
3 Overvecht
4 Zuilen via Schaakwijk
5 Maarssen via Zuilen
6 Overvecht Zuid
De halte Sint Jacobsstraat vind je ter hoogte van Bever Outdoor & Travel winkel. Vanaf de bushalte ligt het PAX kantoor aan de overzijde van de straat, boven Combo design Interieurs en met de ingang rechts daarvan, om de hoek bij Schoonderwoerd Optiek.

Met de auto

Je volgt de borden Utrecht Centrum en zodra het wordt aangegeven de borden richting parkeergarage Bijenkorf. Indien je vanaf Weerdsingel zijde over de brug de Sint Jacobsstraat in rijdt zie je net na de volgende kruising (ingang parkeergarage is hier linksaf) rechts groot op de gevel van het pand waar het PAX kantoor is gevestigd Citysense staan. De ingang van het kantoor is hier in de hoek van het pand. Je parkeert in de omgeving of in parkeergarage Bijenkorf. Vanaf de parkeergarage ligt het PAX kantoor aan overzijde van de straat, boven Combo design Interieurs en met de ingang rechts daarvan, om de hoek bij Schoonderwoerd Optiek.

(In verband met de verkeersmaatregelen voor een autoluwe binnenstad adviseren wij Utrecht van de kant van de A2 in te rijden.)

Receptie en adres

Binnen het pand met nummer 12 ga je met lift of trap naar de 2e etage. Hier bel je aan en word je verder geholpen bij de receptie.

PAX
St.-Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht
tel: 030 – 2 33 33 46

Kijk ook op de PAX website voor de routebeschrijving.
Kijk eventueel op de website van de Gemeente Utrecht voor informatie over wegwerkzaamheden in en rond de stad

English

The Syrian revolution started seven years ago on March 15th. To mark that event, PAX invites you to join us for an evening full of dreams, hope and courage. Come hear Zaid, a Palestine refugee and a media activist born and raised in Aleppo, tell his moving account of how he experienced the past seven years. Zaid will also show photos and videos so you can see his world of resistance and hope.

After hearing Zaid’s story, we will have a drink together and engage in an open discussion, to learn from each other and to search for an answer to the question: What can we do?

Program

Toekomstdroom voor Syrië
March 15 – 2018
Doors open: 19.30
Program: 20.00 – 21.00
Drinks: 21.30 – 22.30
End: 22.30
Location: PAX – Sint Jacobsstraat 12, Utrecht
(The evening is free of charge)

Bring someone

There is strength in numbers, especially when it comes to resistance. Therefore, bring someone along and experience this special evening together.

Sign up

Please fill in your name and email address below. After signing up you will receive conformation with a more detailed program and directions. See you on March 15th!