Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

JA! IK BEN ERBIJ!
JA! IK BEN ERBIJ!

Walk of Peace Utrecht

Mensen, wie zij ook zijn, delen met elkaar het verlangen naar vrede. Daarom ontmoeten we elkaar tijdens de Walk of Peace in buurthuizen, kerken, moskeeën, scholen en op straten. We verbinden ons met elkaar in de buurt, maar ook met mensen waar ter wereld die leven met geweld. We oefenen met elkaar de vrede.

De Walk of Peace stelt mensen in staat om vreemde en onbekende organisaties én hun gebouwen te leren kennen. Door samen op te lopen, met muziek, creativiteit en ontmoeting komen de deelnemers met elkaar in contact.

Iedereen kan iets voor vrede doen. ‘Be the change you want to see in the world”.

Doe je ook mee? Meld je aan voor de Walk of Peace in Utrecht op 23 september!

Wat kun je verwachten?

Langs monumenten, parken, kerken, mooie hofjes en kleine binnenstraatjes in het centrum, voert de ca. 4,5 km lange route naar de Domkerk. Onderweg staat de wandelaar stil bij bijzondere gebeurtenissen in de geschiedenis van Utrecht, rond vrede, godsdienstvrijheid, vervolging, maar ook zorg voor elkaar en voor de stad. Tijdens de wandeling kun je verschillende plekken en organisaties in Utrecht leren kennen, waar je anders misschien niet zo gauw zou komen.

Je kunt bijvoorbeeld de Ulu-Moskee bezoeken, je ziet een monument voor “eenzaam gestorvenen” bij het Catharijneconvent, kunt een kijkje nemen in de Geertekerk, de Oud-katholieke Gertrudiskathedraal en haar geschiedenis, we komen langs het Broodhuis en de Liberaal-Joods Gemeente, De Graalbeweging en het Leger des Heils, en ontdekken vele bijzondere plekken in Utrecht die herinneren aan oorlog en vrede, inzet voor de stad en zorg voor elkaar.

Uiteindelijk eindigt de route in de Domkerk waar cabaretier en PAX Ambassadeur Vincent Bijlo de wandeling afsluit en zijn kijk op vrede deelt. Tevens ontvang je een kleine verrassing waarmee je, net als Vincent, jouw kijk op vrede kunt delen. Er is prachtige muziek en onder het genot van een drankje en Syrische hapjes kan je gezellig napraten.

De Walk of Peace is een concept van PAX en de landelijke Raad van Kerken. In Utrecht nam het Platform voor Levensbeschouwing en Religie het voortouw om in 2018 een Walk of Peace te organiseren.

De Walk of Peace Utrecht in het kort:

Datum: Zondag 23 september
Programma: 12.00 – Inloop/registratie
12.30 – Opening met Catching Cultures Ochestra
13.00 – Toespraak burgemeester en religieuze leiders
13.30 – Eerste wandelaars vertrekken
17.00 – Feestelijke afsluiting in de Domkerk
Waar: Start wandeling: plein voor Ulu-Moskee, Lombok
Einde wandeling: Domkerk, binnenstad
Kosten: Deelname is gratis, maar we waarderen een vrijwillige bijdrage

(Bij registratie ontvang je een routeboekje met alle praktische informatie over het programma. Ook ligt er een goodie-bag voor je klaar!)

Vredesweek 2018

Vrede, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het helaas niet. Gelukkig zijn er op veel plekken moedige mensen die zich hiervoor inzetten. In Nederland en daarbuiten. Mensen die écht naar elkaar luisteren en mensen samenbrengen.

Tijdens de Nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, laten we samen met duizenden mensen zien dat het anders kan. In het hele land worden honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van vieringen tot debatten. Al die lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek.

www.vredesweek.nl

Tijdens evenementen en activiteiten worden foto’s gemaakt door medewerkers van PAX, ingehuurde fotografen en de organisatoren. PAX slaat deze foto’s op in haar archief en gebruikt geschikte foto’s in promotiemateriaal, publicaties en online. Wilt u liever niet gefotografeerd worden, geef dit dan aan bij de fotograaf zodat wij hiermee rekening kunnen houden. Heeft u vragen over het foto-archief of over het gebruik van de foto’s, dan kunt u contact opnemen met PAX.

Meld je hier aan

We leggen een goodie-bag voor je klaar bij de start van de wandeling. Aanmelding voor de Walk of Peace Utrecht verloopt via PAX. Om aan te melden is alleen een naam en email nodig.

Wil je op de hoogte blijven van de Walk of Peace? Vergeet dan niet hiernaast het boxje aan te vinken!

Verstuur
Bij deelname aan deze actie ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
sluiten

Bedankt voor je deelname

Dank je wel voor je aanmelding, we zien je graag op zondag 23 september!