Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

Humor als wapen tegen extremisme

Theater in Saraqeb

Na vijf jaar oorlog zijn er nog steeds mensen in Syrië die blijven geloven in een vreedzame oplossing van het conflict. Zo ook Ahmed en Eyad. Volgens hen is humor het beste wapen om gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken.

Het is heel belangrijk dat Syrische jongeren zelf allerlei activiteiten organiseren. Alleen zo houden ze perspectief op de toekomst en is de kans kleiner dat ze vallen voor de aantrekkingskracht van extreme gewapende groepen. Saraqeb ligt in het Noordwesten van Syrië. De stad is bevrijd van het regime van president Assad en wordt nu bestuurd  door een coalitie van diverse gewapende groepen.

Niet alleen in Saraqeb maar in heel Syrië houden activisten buurthuizen, filmcentra en scholen draaiend. Ondanks alle ellende is er wel degelijk een weg naar vrede. Ahmed en Eyad kunnen onze steun goed gebruiken om de organisatie draaiende te houden. Kom ook in actie, en help ze met een gift.

Wat is er nodig?

Jongeren in Syrië zetten zich in om hun stadsgenoten via theatervoorstellingen wat vrolijkheid te bieden.

Volgens activisten als Ahmed en Eyad is humor het beste wapen om gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken. Wie niet over straat durft om hun voorstelling te zien, kan de voorstelling later op internet terugkijken. Zo bereiken ze zoveel mogelijk mensen in Syrië.

Met jouw donatie:

  • Maken ze kostuums en schmink
  • Betalen ze belichting en geluid

Doneer nu!

Met jouw gift kunnen Ahmed en Eyad samen met jongeren uit Saraqeb theatervoorstellingen neerzetten. Zo blijven de jongeren uit handen van extremistische groepen en brengen ze een lach op het gezicht van hun stadsgenoten. Doneer ook!

Doneer nu
Bij deelname aan deze actie ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
sluiten

Bedankt!

Hartelijk dank voor je donatie. Je ontvangt een bevestigingsmail.