Stuur deze actie door!


Vul de gegevens in van de ontvanger...


Vul hier je eigen gegevens in...

bekijk hier de e-mail die je gaat versturen.

actie verzonden naar .

Webinar: Ontwikkelingen in de anti-kernwapenlobby

Dinsdag 22 september van 19:00-20:00 uur, via een livestream.

PAX is al decennialang betrokken bij de anti-kernwapenbeweging. Als onderdeel van ICAN, hebben wij er voor gezorgd dat er in 2017 een internationaal verbod op kernwapens kwam. Hiermee is de eerste stap gezet, maar nu moet het verbod nog zo snel mogelijk in werking treden, ook in Nederland. Kom tijdens deze webinar achter de meest recente ontwikkelingen en hoe wij als PAX hieraan bijdragen.

Meld je nu aan

Laat hier je naam en e-mailadres achter om je aan te melden. Één dag van tevoren sturen we alle deelnemers een link toe om deel te kunnen nemen.

 

Verstuur
Bij deelname aan deze actie ga je akkoord met onze algemene voorwaarden
sluiten

Bedankt voor je deelname

Kernwapens

Zolang kernwapens blijven bestaan, zijn echte vrede en veiligheid niet mogelijk. Alleen al geruchten over de aanwezigheid van kernwapens zorgen wereldwijd voortdurend voor spanning en dreiging van conflict, bijvoorbeeld in het Midden-Oosten. Ook in Nederland liggen kernwapens opgeslagen. Op de Nederlandse vliegbasis Volkel liggen zo’n twintig Amerikaanse kernwapens die sterk verouderd zijn en geen enkel nut meer hebben. De kernwapens in Nederland vormen een publiek geheim: de regering bevestigt noch ontkent het bestaan ervan, hoewel iedereen weet dat ze er liggen.

Bij PAX zetten we ons in voor een kernwapenvrije wereld. Dit doen we door middel van publiekscampagnes en politieke lobby. Zo zijn we achter de schermen aanwezig bij belangrijke internationale conferenties, zoals de VN-onderhandelingen over een wereldwijd kernwapenverbod. Daarnaast publiceren wij talloze onderzoeken over het kernwapenprobleem, zoals het jaarlijkse wereldwijde ‘Don’t Bank on the Bomb’ onderzoek naar investeringen in kernwapenproducenten.

In 2017 zijn we een stap dichter bij een kernwapenvrije wereld gekomen. Als onderdeel van ICAN, de internationale coalitie voor de afschaffing van kernwapens, hebben we ervoor gezorgd dat er een internationaal verbod op kernwapens kwam. Hier heeft ICAN zelfs de Nobelprijs voor de Vrede voor mogen ontvangen. Sindsdien zetten we ons bij PAX in om te verzekeren dat het verdrag tegen kernwapens internationaal zo snel mogelijk in werking treedt en getekend en gewettigd wordt door Nederland. Wanneer 50 landen het verdrag ratificeren, zullen kernwapens daadwerkelijk internationaal verboden worden. 

Hoe wij dit willen bereiken en de recente ontwikkelingen in het kernwapenprobleem gaat PAX’er Remco Frank tijdens deze online webinar meer over vertellen.

 

Over de spreker

Remco Frank

Remco Frank studeerde Politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waarvan hij een deel in Moskou gevolgd heeft. Na zijn bachelor ronde Remco een master in Conflict Studies af, ook aan de Radboud Universiteit. Sinds het begin van 2019 werkt Remco als programmamedewerker Humanitaire Ontwapening bij PAX waar hij zich voornamelijk bezighoudt met kernwapens. Hiervoor is hij onderdeel geweest van de teams Communicatie en Samenleving en Public Affairs bij PAX.